Podcast: Van wie is de economie?

podcast van wie is de economie

Luister naar de podcast ‘Van wie is de economie?’ waarin Godelieve Spaas en Olga Mink in gesprek gaan met kunstenaar Klaas Burger over zijn project Fair Jobs in samenwerking met Future of Work Foundation en FairWork. 

In deze podcast vertelt Klaas hoe de beeldvorming in het systeem niet (meer) overeenkomt met onze daadwerkelijke leefwereld. Volgens Klaas is de eigenlijke avant garde niet de culturele elite, maar degenen die leven in het vacuum van onze systemen. Zij produceren namelijk de kennis die nodig is om te leven voorbij deze systemen. 

In zijn project Fair Jobs bekritiseert Klaas Burger de structurele uitbuiting van met name Oost-Europese arbeidsmigranten in Nederland. Daarom komt hij met zijn nieuwe plan om een coöperatief uitzendbureau op te richten,  als antwoord op de structurele ongelijkheid in ons economische systeem.