Doe mee: uitgebreid programma oktober 2023

Fair Jobs neemt deel aan het festival ‘Van Wie is de Economie’, van 5 tot en met 22 oktober 2023 in ‘s-Hertogenbosch. Bekijk hier het volledige programma:

Vrijdag 13 oktober 2023: Fair Jobs: bedrijfsmodellen voor het eerlijkste uitzendbureau van Nederland
-Tijd: van 13.00 tot 16.30 uur
-Locatie: start in Willem Twee Kunstruimte, vervolgens presentaties van studenten in het Werkwarenhuis.
-Wat gaan we doen? Honderd studenten hebben een businessmodel opgesteld voor FairJobs.eu. Zij presenteren hun plannen en geven een toelichting op hun keuzesDit programmaonderdeel komt tot stand in samenwerking met Avans Hogeschool, opleiding Ondernemerschap en Retail Management
-Aanmelden: mailen naar info@fairjobs.eu
Woensdag 18 oktober 2023: Fair Jobs – Het Eerlijkste Uitzendbureau?
-Tijd: van 13.30 tot 17.00
-Locatie: Werkwarenhuis & Willem Twee kunstruimte, ‘s-Hertogenbosch
-Wat gaan we doen?
*Terugblik (wat is er gebeurd sinds 18 oktober vorig jaar?): Isa’s verhaal. Aan het eind van dit voorjaar boden we hem een baan aan, maar toen wilde Isa niet migreren. In plaats daarvan werd hij grootvader. Hoe zit het met zijn droom om een eigen paard te hebben?
*Vooruitblik (wat gaan we doen in 2024?): pilotplan. Samen met business coach Kim Kiszelnik en met ondersteuning van Stichting Doen heeft Fair Jobs een businessplan en een pilotplan kunnen ontwikkelen. Wat zijn de activiteiten voor 2024? Ook ontmoeten we drie inleners die zouden willen samenwerken met Fair Jobs.
*Reflectie van Godelieve Spaas, lector ‘Economy as a Common’ bij CoEBWNO (Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap) van Avans Hogeschool
-Aanmelden: mailen naar info@fairjobs.eu, graag vermelden: ik wil meedoen op woensdag 18 oktober 2023. Let op: we kunnen plek bieden aan maximaal 50 professionals uit het werkveld van arbeidsmigratie: uitzendbureaus, inleners, NGO’s, hulpverleners, vakbonden, overheden
Donderdag 19 oktober 2023: Themadag: Hoe heeft u zich voorbereid op de arbeidsmigratie en wat gebeurde er toen u migreerde?
-Tijd: 09.00 -18.00 en 19.30 – 21.30 uur
-Locatie: ‘s-Hertogenbosch
-Wat gaan we doen?
*09.00 – 18.00: Werkbezoek met Stichting Barka gericht op het ontmoeten van Bulgaarse burgers die als arbeidsmigrant naar Nederland kwamen, maar dakloos raakten. Let op: deze activiteit is alleen op uitnodiging1
*19.30 – 21.30: Publieksevenement. Reflectie op het werkbezoek met een betrokken publiek: Bulgaren en andere zogenaamde ‘arbeidsmigranten’ in Nederland en geïnteresseerde professionals die zich bezighouden met arbeidsmigratie. Let op: we kunnen plek bieden aan maximaal 40 professionals uit het werkveld van arbeidsmigratie: uitzendbureaus, inleners, NGO’s, hulpverleners, vakbonden, overheden
-Dit programmaonderdeel komt tot stand in samenwerking met Stichting Barka
-Aanmelden: mailen naar info@fairjobs.eu, graag vermelden: ik wil meedoen aan het publieksevenement op donderdagavond 19 oktober 2023.