Nieuwe vormen werving en selectie Bulgaarse werkers

Fair Jobs gaat in 2024 experimenteren met nieuwe vormen van werving en selectie van Bulgaarse werkers voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Tijdens het festival ‘Van Wie is de Economie’, van 5 tot en met 22 oktober in ‘s-Hertogenbosch, presenteren we onze plannen voor een pilot. Ook laten we een film zien waarin 50 professionals uit het werkveld van arbeidsmigratie uitbeelden hoe het er nu vaak aan toe gaat als je in Nederland uitzendwerk komt doen.

Programma in het kort

5 – 22 oktober: Expositie ‘FairJobs: scene 2’. In een filmprojectie op meerdere schermen zie je 50 professionals uit het werkveld van arbeidsmigratie rondom Isa en Boris uit Bulgarije zoeken naar antwoord op de vraag: Hoe kan Isa veilig, eerlijk en gezond in Nederland werken? Isa wil geld verdienen om een paard te kopen. Gaat hem dit lukken? Bekijk een voorproefje van de film

13 oktober: Fair Jobs: bedrijfsmodellen voor het eerlijkste uitzendbureau van Nederland. Honderd studenten van Avans Hogeschool presenteren hun ideeën.

14 – 21 oktober: Boris Zafirov en Isa Ivanov komen net als vorig jaar naar Nederland. Met hen beiden organiseren we twee evenementen:

18 oktober: Fair Jobs – Het Eerlijkste Uitzendbureau? Wat zijn de plannen voor volgend jaar? Wie sluiten zich aan bij Fair Jobs? Wat is er gebeurd sinds 18 oktober vorig jaar?

19 oktober: Themadag: Hoe heeft u zich voorbereid op de arbeidsmigratie en wat gebeurde er toen u migreerde?

Bekijk voor locaties, tijden en aanmelden het uitgebreide programma

Meedoen?

We zoeken werkgevers, partners uit de branche en andere geinteresseerden die deel willen nemen aan Fair Jobs. Want Fair Jobs is een actieonderzoek, een publiek experiment op zoek naar de nieuwe standaard in de uitzendbranche. Dat het niet overal goed gaat, is algemeen bekend. Dit zeiden bijvoorbeeld NLA, ABU en FairWork erover. Daarom: laat je zien en doe mee. We gaan graag met je in gesprek. Neem contact met ons op via info@fairjobs.eu.

Meer over het festival

Van 5 tot en met 22 oktober vindt in Den Bosch op en rond de culturele hotspot Tramkade het nieuwe festival ‘Van wie is de economie?’ plaats. Met symposia, workshops, debatten, performances, presentaties én een gratis toegankelijke expositie. Ook Fair Jobs neemt deel aan dit festival.

Tijdens dit festival kun je mee op zoek gaan naar antwoorden op de vragen: ‘Van wie is de economie?’ en ‘Wat voor economie wil jij?’. Het is een collectief experiment om die nieuwe economie daadwerkelijk met elkaar uit te proberen en vorm te geven. Voor actie en reactie, voor ontmoeting, regelen en ontregelen, een werk- en maakplaats, onderneming, common, een collectief experiment. Voor nieuwsgierige burgers, kunstenaars, ontwerpers, wetenschappers, overheden, organisaties, bedrijven en scholen, en iedereen die mee wil denken over de toekomst van de economie.